Cases en Referenties

Cases en referenties

Bureau Marius Maas heeft inmiddels bij een groot aantal bedrijven een succesvol loopbaantraject uitgevoerd. Hieronder vertelt een aantal klanten over hun ervaring met Bureau Marius Maas.

“Ik heb meer inzicht in mijzelf gekregen met handvatten waarmee ik aan de slag kan”.

Om toegelaten te worden  aan de masteropleiding Advanced Nursing Practice moest ik, als inservice opgeleide verpleegkundige, een positief beoordeeld instroomassessment kunnen overhandigen.
Ik was erg gespannen voor het assessment omdat ik tot dan alleen verpleegkundigen had gesproken met negatieve ervaringen t.o.v. een instroomassessment. Weliswaar niet gedaan bij Bureau Marius Maas.
Marius wist deze spanning al heel snel weg te nemen. Het ging er vooral om of de opleiding en functie bij mij paste en dat is een heel andere benaderingswijze.
Zijn persoonlijke begeleiding, gesprekken, testen en huiswerkopdrachten hebben gezorgd voor een positief beoordeeld assessment.
Maar dat niet alleen. Ik heb meer inzicht in mijzelf gekregen met handvatten waarmee ik aan de slag kan. Ik heb dit als erg positief ervaren.

Anca, 30 maart 2021

“Marius heeft extreme drive om bij iedereen talenten, ontwikkelpunten, valkuilen te ontdekken”

Vanuit MarketingKarwei hebben meerdere mensen deelgenomen aan het ontwikkeltraject van Marius, waaronder ik zelf. Marius is dankzij zijn ervaring en mensenkennis als geen ander in staat om talenten en valkuilen van mensen te ontdekken. In zijn werkwijze combineert hij praktische (online) tests met een aantal persoonlijke gesprekken. Al onze mensen zijn ontzettend enthousiast over deze werkwijze en de uitkomst van het traject. Ze halen er mooie complimenten uit maar leren ook hun ontwikkelpunten en valkuilen kennen. Wat mij in positieve zin verrast heeft, is zijn extreme aandacht en drive om bij iedereen talenten, ontwikkelpunten en valkuilen te ontdekken. Echt waanzinnig knap! Daarnaast is het ‘advies’ mooi praktisch waardoor je als manager ook prettige handvatten hebt om je medewerkers op dagelijkse basis te coachen. Hierdoor word je als manager gestimuleerd om actief met de verbeterpunten aan de slag te gaan, waar andere rapporten al snel onderin de la verdwijnen.

 

Rick Kwakkel (drs.), 11 oktober 2019
Directeur

“Professionele en ondersteunende support”

Vandaag ontving ik van de Accountable Manager van Exxaero het fantastische bericht dat ik ben aangenomen als First Officer ( co-piloot ) nadat hij ook telefonisch bij u om toelichting had gevraagd.

Mijn droom komt uit; ik heb er snoeihard voor gewerkt, maar ook uw professionele en ondersteunende support maakte het plaatje compleet.

Ik ben u hier dankbaar voor! Ook wil ik u bedanken voor de prettige manier van werken en de goede verzorging!

Sander van der Poel,  21 juni 2019

“Dankzij Marius werk ik nu met veel plezier en passie”

Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest voor 1 werkgever in diverse functies van sales tot financiële administratie, de keuze gemaakt om iets heel anders te willen doen. Maar wat?! Te veel interesses in te veel richtingen. Wat wil ik? Wat kan ik? Wat is belangrijk voor mij?

Gelukkig kwam ik in contact met Marius. Dankzij de uitkomsten van het ontwikkelassessment / talentenonderzoek en de fijne gesprekken, heb ik het vertrouwen en motivatie gehad om deze stap te maken. Daarnaast heeft Marius mij enorm goed begeleid met voorbereiden en uitvoeren van het sollicitatieproces. Nu werk ik met veel plezier en passie als project manager in de interieurbouw.

Achteraf gezien had ik deze stap veel eerder moeten nemen. Het is goed om op tijd eens te evalueren waar je staat in de arbeidsmarkt en als persoon.

Door zijn informele aanpak, ruime ervaring en goede kijk op de zaken heeft Marius mij weer in koers kunnen zetten. Hartstikke bedankt!!

Eric Schellekens, 11 mei 2018

Projectmanager
Store3D

Roger Braeken

“Loopbaan oriëntatie onderzoek”

Beste Marius,

“Ik heb in 2014 een loopbaan oriëntatie onderzoek bij u gedaan, via het loopbaantraject bouw. Zonder de uitkomsten van dit onderzoek had ik de motivatie niet gehad/gevonden om de stappen te nemen die ik nu genomen heb. Vele malen dank, al is het pas na enkele jaren!!”

Roger Braeken

“Betrouwbaar en kundig”

“Hartelijk bedankt voor het rapport! Ik vind het ondanks wat mindere punten van me, toch een rapport geworden waar ik wel trots op kan zijn.
Ik vind het in ieder geval heel fijn om mijn sterke en minder sterke eigenschappen, maar ook mijn interesses en aandachtspunten eens zwart/wit op papier te zien. Zo kan ik het steeds inkijken, gaan werken aan de verbeterpunten en controleren of ik vooruitgang boek, super!
Ik voelde vanaf het eerste moment dat ik je zag dat ik je toch niet voor de gek zou kunnen houden, dus vandaar dat ik zo eerlijk ben geweest! Marius ik vond het fijn dat ik deze testen bij jou heb mogen doen, want je bent een kundig man, betrouwbaar persoon en een ouwe rot in ‘t vak en daar houd ik van, nogmaals bedankt!”

Bart, 24 januari 2017

Bureau_Marius_Maas_Bart_Willemsen
Bureau_Marius_Maas

“Talentonderzoek!

Ik raad het iedereen aan “

“Heel leuk en interessant om aan een ontwikkelassessment / talentonderzoek bij BureauMariusMaas deel te nemen. Vooral ook de start met een biografie analyse. Daarbij was ik gedurende een periode van 5-6 dagen bewust en onbewust bezig met het nadenken over mijn leven tot nu toe. En dan vooral over mijn ontwikkeling die ik via studie en werk heb doorgemaakt. Over waar ik nu sta. Wat heb ik verworven ? Wat ik nog kan / wil ik nog ontwikkelen ? Zeer boeiend en verhelderend om dat dan op papier te zetten ! Dat raadt ik iedereen aan, die al een tijdje aan het werk is! ?”

Mark (31 jaar), 7 november 2016

“Een wereld vol mogelijkheden”

“ Een wereld vol mogelijkheden is wat ik voor me zag, alleen hoe en wat precies, was de grote vraag.

Het assessment bij Marius heeft mij geholpen in te zien waar mijn unieke en sterke punten liggen. De ontspannen en informele aanpak van Marius heeft mij de ruimte gegeven tot hardop met hem nadenken en dat heeft mij een keuze opgeleverd in de juiste richting waarin ik mijn ambities waar kan maken”.

Yvonne van Laarhoven

Manager Customer Experience Analytics

Oktober  2016

Digital Power

Hogehilweg 19
1101 CB Amsterdam

wilbert-meirmans

Constructieve en kritische feedback

Na twintig jaar werken voor “De Evenaar Fair Trade” als accountmanager maakt het faillissement daar een eind aan. Daar stond ik, als allrounder uit een piep klein bedrijf. Een breed pallet aan kwaliteiten maar zonder richting. Door toeval kwam ik in contact met Marius Maas. Ons eerste contact zorgde voor een omslagpunt. Als een ervaren regisseur schetste hij een mogelijk route waar langs we duidelijkheid zouden gaan vinden. Deze uitnodiging zette mij terug aan het roer.

De loopbaanheroriëntatie die volgde gaf me inzicht en feiten. De betrokkenheid en deskundigheid van Marius gaf vertrouwen. De constructieve en kritische feedback gaf helderheid. De samenwerking gaf me focus.

Marius werkt in een ontspannen rustige sfeer, hij heeft een scherp oog en oor en een gulle lach paraat. Hij heeft me vakkundig geholpen, op weg naar mijn nieuwe baan.

Wilbert Meirmans, 26 februari 2016.

“Verandering in gedrag”

“Wij hebben met 3 mensen deelgenomen aan het ontwikkel assessment bij Marius. Naast de zeer vertrouwelijke sfeer die Marius weet neer te zetten, ging het inhoudelijk diep en goed op de situatie in. Ik zie bij mij en mijn collega’s een verandering in gedrag. In waarom we de dingen doen die we doen en op welke manier je hierin verandering kunt brengen. Marius bedankt!”

Dirko Wijers (drs.)
Commercieel directeur

Maart 2014

Bliss Software B.V.
Nina Simonestraat 80-82
6541 EC Nijmegen

“Na twee maanden al een nieuwe baan!”

“Ik heb Marius leren kennen in verband met mijn outplacementtraject dat ik na mijn ontslag bij mijn vorige werkgever kreeg. Marius is een gedreven man die voor zijn leeftijd eigenlijk niet meer hoeft te werken maar dat vanuit zijn passie voor het vak toch nog steeds doet. En die passie straalt er zeker vanaf! Marius is prettig in de omgang, en weet via een uitgebreid scala aan testen tot de kern van je persoonlijkheid en kwaliteiten te komen. Hij weet je te motiveren en het beste uit jezelf te halen. Zijn tips op mijn sollicitatiebrieven en de oefengesprekken met acteur hebben zijn effect gehad: na twee maanden kon ik al verder in een nieuwe baan! Maar belangrijker dan dat: ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en weet beter waar mijn kwaliteiten liggen en hoe deze te benutten, waardoor ik nu steviger in het leven sta. Mede hierom kan ik Marius van harte aanbevelen!”

Ton Rijkers
(Tot december 2013 Business Analyst EMI Music, vanaf maart 2014 projectmanager IT bij Docdata.)

Rabobank

Ik doe vanuit de Rabobank (voorheen Oss, nu Tilburg en omstreken) al jaren zaken met Marius. Daarbij maken we voornamelijk gebruik van ontwikkel- en selectieassessments. Al deze jaren ervaren we het contact met Marius als professioneel, betrokken en persoonlijk. Marius is goed bereikbaar, makkelijk in het contact, altijd bereid en in staat om vragen te beantwoorden. Marius weet de kandidaten goed te doorgronden en is in staat dit ook helder te verwoorden op papier. Zijn bevindingen zetten de kandidaten regelmatig aan tot nadenken over zichzelf en de te nemen (ontwikkel)stappen. Ik kan Marius van harte aanbevelen.

Remco Rops
HR Adviseur, 
Rabobank Tilburg en omstreken

Bliss

Ik ken Marius Maas al sinds 1993 en ik maak tot de dag van vandaag met veel plezier gebruik van de diensten van Marius Maas.

De bedrijven, die samen met mij  gebruik hebben gemaakt, zijn detachering bedrijven voor het bank – en verzekeringswezen (De Welten Groep en Match and More). Twee bedrijven die inmiddels uitgegroeid zijn naar meer dan 1000 man personeel. Ondank dat dit bedrijf heel goed in staat was om zelf de werving en outplacement te verzorgen voor zijn medewerkers, is er toch veelvuldig gebruik gemaakt van het talent van Marius. Juist als wij zelf net even niet meer de juiste snaar wisten te raken bij ons eigen personeel dan was het heel nuttig om Marius voor ons in te schakelen. Zo kan ik me veel gevallen herinneren van personeel, die in gesprekken met mij aangaven dat ze het even niet meer zagen zitten. Dat kon zijn door twijfels over hun eigen functioneren, onzekerheid over de richting, die ze zelf in wilden slaan,  of de behoefte aan verdere ontwikkeling. Als ik of mijn medewerker P&O dan samen met deze medewerker niet exact meer wisten waar we hem/haar mee konden helpen dan was Marius een perfecte oplossing. Mijn medewerkers krijgen bij hem de juiste testen en vooral een goed en eerlijk gesprek met het Marius. Er volgt een verslag waar niet alleen de medewerker tranen bij in zijn ogen krijgt maar waar ook ik zelf menig maal door ben geraakt. Het gevolg was dat Marius samen met de medewerker altijd kwam tot een mooie oplossing. Uiteraard ging dat 2 richtingen in:
» De medewerker blijft werken en heeft het licht weer volop gezien om de juiste keuzes te maken bij ons.
» De medewerker ging iets anders doen en was ons dankbaar dat wij geholpen hadden met de zoektocht naar het werkelijke talent

De medewerkers, die bij Marius zijn geweest schamen zich niet voor zijn hulp, integendeel, zij maken actief reclame voor hem bij de collega’s.

Ook bij de huidige bedrijven (Bliss Software en Projectvloeren Nederland)  maken wij momenteel  zeer nuttig gebruik van de diensten van Marius Maas

Bart Arnts
Recore B.V.

Brabantzorg

Vanuit mijn functie van personeelsadviseur bij BrabantZorg werk ik met Marius samen. Hij vervult opdrachten in loopbaan coaching/ outplacement en (her)oriëntatie op de loopbaan van medewerkers begeleid.

In onze samenwerking heb ik Marius leren kennen als een zeer laagdrempelig en authentiek persoon. Hij is een coach “pur sang” met een oneindig geloof in mensen en hun kwaliteiten. Daarbij beschikt hij over de vaardigheid om mensen “waardenvrij” inzicht te geven in hun motivatie/drijfveren. Marius zet mensen in hun kracht zodat zij de regie over hun eigen loopbaan gaan voeren.

In zijn visie is W.E.R.K. een afkorting: Welzijn > Erkenning/energie > Relaties > Kwaliteiten. De optelsom hiervan levert in de ideale omgeving een grote bijdrage aan het welbevinden van de mens.

Marius is de navigator tijdens je “ontdekkingsreis” in je loopbaan, maar…….. jij zit aan het stuur! Zoals een rallycoureur in Parijs-Dakar.

Louis van Schaijk

bob_nieme

Adversitement

“Meerdere keren is de hulp ingeroepen van Marius Maas voor vraagstukken als; assessment, versterken van het inzicht binnen teams op basis van individuele eigenschappen en gedragingen en individuele coaching.

Niet voor niets is het zo geweest dat zijn professionele kennis meerdere keren is ingezet. Vanwege zijn grote betrokkenheid en doortastende persoonlijke benadering betrekken we Marius graag bij de kennisorganisatie van Adversitement. Zijn persoonlijkheid en Marius als professional vormen een unieke combinatie, die maakt dat zijn aanpak toegankelijk, authentiek en adaptief is.

De toolkit die hij inzet op zowel persoonlijk als team nivo, geven een goed onderbouwd inzicht voor betrokkenen. Door de vertaling van Marius krijgt dat inzicht de juiste positieve diepgang voor de ontwikkeling van het talent van het individu en het team.

Adversitement zet  Marius voor diverse HR vraagstukken in en elk vraagstuk wordt op unieke en eigen wijze aangepakt, waardoor elke uitkomst volledig geijkt is op de betreffende context en situatie”.

``Marius levert als professional en als persoon een bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van dit bedrijf, soortgelijke professionals zijn schaars`` - Bob Nieme, oprichter Adversitement

``Jazeker, Adversitement schakelt ook een volgende keer Marius Maas in.” - Caren van der Lee, HR manager

Erwin van Peppen, trajectadviseur

Ik laat al jarenlang een groot aantal loopbaanonderzoeken uitvoeren door Marius Maas. Ik ben zelf ooit in mijn jonge jaren door Marius Maas ondersteund bij een beroepskeuze assessment. Zijn persoonlijke aanpak en de mate van betrokkenheid bij dit onderzoek zijn  me altijd bijgebleven. Tot op de dag van vandaag weet Marius mij vaak te verrassen met zijn conclusies en de persoonlijke adviezen die bij een onderzoek worden verstrekt. Zijn vakmanschap en jarenlange ervaring zie je terug in de wijze waarop het rapport is geformuleerd. Zijn vaak creatieve en originele tips zie ik als een duidelijk toegevoegde waarde op mijn eigen aanpak in dit werk. Marius hecht veel waarde aan een goede taalopbouw van het rapport. Hij speelt met taal en dat maakt dat het lezen van een onderzoek van Marius door mij als zeer toegankelijk wordt ervaren. Zijn gedrevenheid, nieuwsgierigheid en no nonsense mentaliteit maken dat mensen zich snel bij hem op zijn gemak voelen. Specifieke kwaliteit van Marius is het blijven doorvragen. Dit maakt dat ik zelden een onderzoek heb langs zien komen, waarbij de essentiële loopbaanvragen niet zijn beantwoord. Zelfs bij de meest gesloten en introverte personen.”

Laco directeur Bert Lavrijsen

Al meerdere jaren treedt de heer Marius Maas op als partner voor Laco International BV in het kader van assessments functiegeschiktheid, talentbegeleiding en ontwikkelassessment. Zijn aanpak is erg gedegen. Op basis van een uitgebreide input met een grote verscheidenheid aan testen, veel persoonlijke aandacht en echte diepgaande gesprekken geven zijn adviezen en rapportages een getrouw beeld van de werkelijkheid. De onderzochte medewerkers kunnen zich in de meeste gevallen voor meer dan 95% herkennen in de uitkomsten. Dit geldt zowel voor de kennisvaardigheid en hun persoonlijke eigenschappen als voor hun valkuilen en verbeterpunten. De heer Marius Maas is integer en straalt autoriteit en vertrouwen uit, waardoor onze medewerkers zich ook makkelijk open stellen om deze onderzoeken te ondergaan. Heel erg belangrijkheid om tot goede resultaten te komen. Voor ons als directie van Laco  is het van het grootste belang om de informatie te krijgen, die een organisatie nodig heeft om de beste medewerkers op de juiste plaatsen te krijgen. Wij hebben een groot vertrouwen in aanpak van de heer Marius Maas. Laco heeft hiervan profijt, maar nog meer de medewerkers zelf om een mooie toekomst op te bouwen.

Bert Lavrijsen
Directeur
Laco International BV.

Gemeente Dongen

De gemeente Dongen maakt reeds gedurende 7 jaar gebruik van de expertise van Marius Maas. Marius Maas weet zich van anderen te onderscheiden door zijn benadering van mensen en werk. Het gaat er bij hem eigenlijk niet om of iemand geschikt is om een bepaalde functie te vervullen, maar omgekeerd: is het werk geschikt voor de persoon in kwestie. Daarmee plaatst hij de mens centraal en maakt hij mensen bewust van hun eigen verantwoordelijkheid voor hun geluk en hun carrière. Uitgaan van je eigen kracht en kwaliteiten en zoeken naar werk dat daaraan beantwoordt.

Marius Maas weet bij die zoektocht te confronteren, te spiegelen, te faciliteren en te enthousiasmeren. Die manier van werken levert voor medewerkers van de gemeente Dongen niet alleen bijzondere gesprekken, maar ook goede resultaten op.

Mr.H.L.M. van Noort,
Gemeentesecretaris
Gemeente Dongen

Cello

Bij Cello werk ik vanaf 2009 intensief samen met Marius Maas. Dit is met name op het gebied van loopbaanheroriëntatie onderzoek en re-integratietrajecten spoor 2. Vanuit mijn vorige P&O advies functie bij BrabantZorg is de basis voor onze samenwerking gelegd. Ik ervaar het bijzonder prettig om met Marius samen te werken. Een paar voorbeelden van zijn kwaliteiten:
» grote mate van deskundigheid
» straalt rust uit
» laagdrempelig en in staat om een goede samenwerking met alle partijen tot stand te brengen
» scherpe en analytische blik
» op een natuurlijke wijze confronterend zijn
» altijd positief ingesteld
» gericht op kansen bij en talenten van medewerkers

Niet alleen ik maar ook de leidinggevenden en medewerkers zijn zeer tevreden over zijn dienstverlening en betrokkenheid bij de verschillende begeleidingstrajecten.

Jennifer Leyting
Personeelsadviseur

Florensis

Florensis is een dynamische onderneming die de laatste jaren een snelle ontwikkeling heeft doorgemaakt. Als gevolg daarvan hebben er veel organisatie- en functiewijzigingen plaatsgevonden.

Vanuit de visie  If you want to grow, zullen deze ontwikkelingen zich blijven voordoen. Een goed 0-moment is een assessment om aan de hand daarvan in overleg met de medewerker te bespreken welke acties te ondernemen. Veel van deze assessments worden door Marius Maas uitgevoerd.

Onze ervaring is dat zijn rapporten helder zijn met een duidelijk advies naar zowel de werkgever als de medewerker. Als gevolg hiervan hebben we zeer veel succesvolle vervolgacties kunnen realiseren.

Zijn wijze van verwoorden van de competenties van een medewerker, roept bij mij altijd een enorme waardering op.

Piet Tensen
Directeur Productie Florensis
www.florensis.com

Ook gebruik maken van onze expertise?